Den evropského dědictví

Deštivá sobota 17. září 2022 uvítala v Jablonci nad Nisou Den evropského dědictví. Tradiční akce, které se každoročně účastníme, se ale nenechala počasím zmást a připravila pro nás nemálo zážitků.
 
Naše město otevřelo několik památek a zajímavých míst, které bylo možné v průběhu dne navštívit a dozvědět se něco o městě, kde žijeme. Kromě toho bylo možné vydat se na rodinnou trasu s šesti zastaveními, kde kromě všech zajímavostí na děti čekaly zajímavé úkoly. Za každý takový splněný úkol si účastníci odnesli razítko v záznamovém archu a na konci trasy si vybrali zaslouženou odměnu. Na tuto trasu vyrazily naše Světlušky a Vlčata. Celý den jsme se potkávali v různých koutech Jablonce a všichni vypadali moc spokojeně. Aby nás nožky nebolely, pomohli jsme si jízdou v historickém autobusu, který všechna stanoviště objížděl.
 

Je na místě pochválit naše rádce a rádkyně, že se jako každý rok ujali role vedoucích stanovišť rodinné trasy. V průběhu akce zajišťovali, aby účastníci věděli, co za úkol je čeká a rozdávali malým šikulům razítka, když zvládli jimi zadaný úkol splnit. 

 

Moc děkujeme organizátorům i všem pomocníkům a těšíme se zase za rok!

 

Fotky ze dne památek »

 

Zpět do obchodu